Grand Rapids Snijsla
Snijsla is een van de eerste en snelste sla-soorten in het voorjaar. Het is een ideale teelt om in het voorjaar mee te beginnen wanneer de kas nog koud is. Vanaf begin maart kan je zaaien en eind april oogsten! De snijsla vormt geen krop maar losse bladeren. De bladeren vernieuwen zich, waardoor er meerdere malen geoogst kan worden.
Snijsla zaaien
Snijsla wordt dik gezaaid en kan zowel op rijen als breedwerpig gezaaid worden. Net als kropsla vraagt snijsla een vochtvasthoudende grond. Trek een ondiepe zaaigeul van zo’n 1-1,5 cm diepte en zaai de zaden dun uit. Bedek het zaaigeultje met goed verkruimelde tuingrond of gebruik een laagje fijne potgrond. Druk de grond aan zodat de grond contact maakt met de zaden.
Een andere zaaimethode is die van het dun en gelijkmatig uitstrooien van het zaad op een geprepareerd zaaibed. Deze methode is ook zeer goed bruikbaar in potten.
Verzorging
Er is maar weinig kans op ziekten en plagen omdat de teelt heel vroeg in het voorjaar plaatsvind. Zelf de naaktslakken zijn in maart nog minimaal tot niet te vinden. Wel voorzichtig zijn met water geven, het tere dicht op elkaar staande blad is wel extra gevoelig voor smet.
Oogsten
De oogst kan beginnen als de blaadjes ongeveer 10 cm lang zijn. Snijd ze kort boven de grond af. De plantjes zullen weer uit gaan lopen en kunnen dan nog een tweede keer gesneden worden. De snijsla is zacht en mals maar minder knapperig dan de bladeren van de kropsla. Snijsla kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden.
Bekijk posts over onze tuin
Voorzaai resultaat in april
Ons prieeltje krijgt alsmaar meer kleur! Het staat vol met kweekpotjes waarvan de planten met een snel tempo groeien. Kijk mee met onze voorgang van het kweken...
13th Apr, 2024Moestuin maken
Niets zo lekker als groenten of fruit uit je eigen tuin. Maar hoe begin je met het aanleggen van een moestuin, en wat heb je nodig? Bekijk onze genomen stappen...
10th Sep, 2023Rabarber
Rabarber is een grote winterharde vaste plant, maar niet wintergroen. Het is een voorjaarsgroente met een zoete, lichtzure smaak. Een goede toevoeging voor jouw moestuin...
13th Jun, 2024